Előfizetői tartalom

Jövőre a gyerekesek is rosszul járhatnak

Portfolio
Amennyiben a kiszivárgott tervek közel állnak a valósághoz, akkor 2010 és 2012 között az egy- és kétgyerekesek többsége egyáltalán nem jár jól azzal, hogy "családi" lett az adórendszer. Cikkünk első részében a személyes jövedelmek adózása szempontjából vizsgáltuk meg, hogy miként változik az adómódosítások hatására a nettó jövedelem. A második részben azt illusztráljuk, hogy miként járhatnak a háztartások.

Mi változik? Ahogy azt korábbi írásunkban jeleztük, a kiszivárgott hírek alapján jövőre az alábbi változtatásokra számíthatunk a személyi jövedelemadózásban: - az adó alapja a szuperbruttó helyett a fél szuperbruttó lenne, ami a bruttó bérre vetített adókulcs több mint 2 százalékpontos csökkentését jelenti (20,32%-ról 18,16%-ra), - az adójóváírást több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés