Gazdaság

Az LMP nyer a Fidesz gyengülésével

Portfolio
A Századvég június végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint átrendeződés jelei érzékelhetők a pártpolitikai térben: az LMP erősödik, az MSZP támogatottsága pedig gyengül a teljes népességben. Az LMP mára több fontos választói csoportban megelőzi a szocialistákat, többek között Budapesten is. Az LMP térnyerése leginkább a Fidesz-szavazók lassú lemorzsolódásával függ össze. A kormánypárt 2010 vége óta a teljes népességen belül elvesztette támogatóinak negyedét, a biztos pártválasztók közül pedig az ötödét.
2011 június végén a választókorúak 50%-a nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson. A politikai mezőben továbbra is szűkülési folyamat érzékelhető, enyhén nőtt a pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya. Jelenleg a megkérdezettek 38%-a tartozik ebbe a körbe.

A FIDESZ-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 33%, az MSZP ebben a körben 10%-on áll. Az LMP és Jobbik támogatottsága egyaránt 8%. Az LMP támogatottsága emelkedett a megelőző hónapokhoz képest.

Az LMP nyer a Fidesz gyengülésével
A biztos szavazó pártválasztók között a kormányzópártok jelenleg 54 százalékon, a szocialisták 19 százalékon állnak. A választásukban biztos szavazók 14 százaléka adná voksát a Jobbikra, 10 százalékuk a LMP-t juttatná a parlamentbe. Az LMP ebben környezetben is növekedett.

Az adatok átrendeződésre utalhatnak a politikai baloldalon, ugyanis az LMP több fontos területi /demográfiai csoportban is átvette az MSZP korábbi pozícióját. Egyértelműen vezet Budapesten és a 40 év alatti korosztályokban a szocialistákkal szemben. A fővárosban a teljes népesség 19%-a támogatja az LMP-t, még mindössze 11% az MSZP-t. A 18-29 éves korosztályban az LMP 23, a szocialisták 3%-on állnak, 30-39 éves csoport esetében pedig a két mutató 10, illetve 4%.

Az LMP nyer a Fidesz gyengülésével
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_1470496652