Előfizetői tartalom

Kinek kell elfogadnia a felajánlott közmunkát?

Portfolio
Az Országgyűlés a törvénykezési nyári szünet előtti utolsó nap fogadta el a közfoglalkoztatásról és a kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslatcsomagot. Indulhatnak a kormány által tervezett, minden eddiginél nagyobb volumenű közmunka programok. A munkanélküliek ellátása pedig szűkül, hiszen az álláskeresési járadék folyósíthatósága 9 hónapról 3 hónapra csökken. Jellegében viszont az marad a járadék, ami volt: a munkanélküliek nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedését kívánja szolgálni, a közmunkát pedig akkor kell elfogadnia a munkanélkülinek, ha ellátása (vagyis a 3 hónap) lejárt.

3 hónap alatt kell állást találni 251 igen szavazattal 29 nem ellenében (és 32 tartózkodással) fogadta el hétfő este a parlament a közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló T/3500. számú törvényjavaslatot . Ennek egyik legismertebb rendelkezése, hogy 9 hónapról 3 hónapra rövidíti az álláskeresési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái