Előfizetői tartalom

Még mindig hiányzik a gazdaságból az a 150 ezer munkahely

Portfolio
2011 második negyedévében, azaz az áprilistól júniusig terjedő időszakban átlagosan 3 millió 809 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma Magyarországon, ami 30 ezer fővel több az előző év azonos időszakinál - derül ki a KSH ma közzétett adataiból - a válság előtti (2008 második negyedévi) adattól viszont még mindig elmarad mintegy 60 ezer fővel. A munkanélküliségi ráta a március-májusihoz képest kissé csökkent, 10,8 százalék volt a második negyedévben. A foglalkoztatás viszonylag lassan kezd gyógyulgatni, egyelőre még mindig az látszik, hogy hiányzik az a 150 ezer munkahely, ami a válság kitörésekor eltűnt a gazdaságban.

A második negyedévben átlagosan 3 millió 809 ezer fő foglalkoztatott volt a magyar gazdaságban és 461 ezer fő munkanélküli a 15-74 éves korú népességben. Az látható, hogy év elejétől fogva bővülget a foglalkoztatás, időszakról időszakra 20 ezer fős nagyságrendben, ám a negyedéves adatokból az rajzolódik ki, hogy még mindig a válság során bezuhant szinten mozog,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés