Előfizetői tartalom

Az orosz gazdaság is megszenvedi a válságot

Moszkvában sokan egészen augusztus közepéig azt remélték, hogy az Amerikai Egyesült Államokra és az euró zóna tagjaira oly drámaian ható válság nem érinti majd túlságosan az év elején kifejezetten jó eredményeket produkáló orosz gazdaságot. Igaz, egy ideje jóval kevesebb az építkezés Oroszországban, mint korábban. A szállítási szféra és a kiskereskedelem is érzékeny veszteségeket könyvel el, ugyanakkor, amint az már jó ideje várható volt, nő az inflációs nyomás.

Az állami Statisztikai Hivatal augusztus 12-én kiadott száraz, szűkszavú jelentése csak növeli az aggályokat. A Gazdasági Fejlesztés Minisztériumának előzetes prognózisában szerepelő 3,7 százalékos GDP növekedés helyett 2011 második negyedévében az előző év hasonló időszakához viszonyítva 3,4 százalék lett az eredmény. A független elemzők által a második és a harmadik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés