Előfizetői tartalom

Mellár: megbukott az Orbán-kormány gazdaságpolitikája

Portfolio
A napokban nyilvánosságra került makroadatok egyértelműen bizonyítják, hogy az Orbán-kormány által alkalmazott gazdaságpolitika nem megfelelő, karakteresebben fogalmazva megbukott - kezdi a Magyar Nemzetben írt cikkében Mellár Tamás. A közgazdász hangsúlyozza, hogy a gyenge második negyedéves GDP-adatot, illetve egyéb adatokat nem érdemes a mostanában lassuló külső környezettel magyaráznia a kormánynak, mert abban az elmúlt másfél év helytelen gazdaságpolitikájának van szerepe, a lassuló külső környezet majd a következő 2-4 negyedévben éreztetheti negatív (költségvetési) hatásait. A szerző szerint "válaszút elé ért az Orbán-kormány: vagy azonnal radikális gazdaságpolitikai fordulatot hajt végre, vagy pedig óhatatlanul belecsúszik az elmúlt négy évtized politikájába".

Kezdettől fogva elhibázott volt Mellár úgy látja, hogy idénre a kormányfő által múlt héten jelzett 2%-osnál is lassabb, 1,5%-os növekedés lehet a valószínűbb, jövőre pedig szintén "nem lehet lényegesen magasabb két százaléknál, miközben a kormány konvergenciaprogramja minimum három, maximum négy-hat százalékos növekedésről szól". Az egyetemi tanár szerint a lassú...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái