Előfizetői tartalom

Egy vicces Nobel-díjas: minden rendben, a görögöket hagyjátok

A Lindauban megjelent Nobel-díjas közgazdászok között minden bizonnyal a legvidámabb és leghumorosabb Robert Aumann, az amúgy önmagában nem különösebben izgalmas játékelmélet művelője. Előadásának első mondatával köszöntötte a jelen lévő John Nasht (Csodálatos elme), a "játékelmélet istenét", aztán igen szórakoztató módon mutatta be tudományterületének egy szeletét. Ebből következően nem is meglepő, ha a hétköznapi embereket jobban érdeklő válságról is egészen más képet rajzolt az interjújában, mint a többi homlokát ráncoló Nobel-díjas.
Bár a játékelmélet meglehetősen mikroszintű vizsgálatokat végez, Aumannál nagyobb távlatot alighanem senki sem fogott át, amikor a világgazdasági helyzetről kérdezték. Meglátása szerint kitűnő a helyzet, néhány döccenő ugyan van az úton, de a nyugati és jórészt a keleti világ prosperitása is hihetetlen mértékű. A második világháború óta nem volt ilyen hosszú folyamatos...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái