Előfizetői tartalom

Ki mit szól az igen gyenge beruházási adatokhoz?

Portfolio
A KSH ma reggel közzétett adatai szerint a második negyedévben negyedéves alapon 2,4%-kal, éves összevetésben pedig 6,5%-kal zuhantak a beruházások. Az egyértelmű gyengélkedést a korábbi időszakra jellemző nagy építőipari beruházások elmaradása magyarázza, miközben néhány nagy egyedi (autóiparhoz kötődő) beruházás felfelé húzza a számokat, a feldolgozóipari beruházások pedig még továbbra is "pörögnek", igaz a lassulás ott is látszik.

Kapcsolódó cikkünk2011.08.31Már nem építkezik az ország (3.)Suppan Gergely, a Takarékbank szenoir elemzője úgy kommentálta a friss statisztikát, hogy a várakozásoknál lényegesen nagyobb mértékű volt a beruházások éves 6,5%-os visszaesése. Megjegyezte, hogy a nemzetgazdasági ágak többségében csökkent a beruházás. "Kedvező, hogy a feldolgozóipari beruházások 21,6%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés