Előfizetői tartalom

Londoni szóbeszéd: felpöröghet-e az infláció a végtörlesztés után?

Portfolio
Az, hogy a kormány most hirtelen mindenképpen rendezni szeretné a lakossági devizahitelek ügyét, összefügghet azzal is, hogy a forint kamatcsökkentéseken keresztüli gyengítésére, ezen keresztül pedig az infláció felpörgésére készülhet - legalábbis a Portfolio.hu információi szerint londoni bankári körökben erről a megközelítésről is beszélnek. A kamatcsökkentés a feltételezett kormányzati logika szerint végre olcsóbb forinthitelekhez, a gyengébb forint az exportszektor élénkítéséhez, az infláció felpörgetése pedig a költségvetési hiány csökkentéséhez vezetne.

A Portfolio.hu meglátása szerint a fenti gondolatmenet több szempontból sem érné el céljait: 1.) Az eurózóna adósságválságának kellős közepén beláthatatlan negatív következményekkel járna jelentősen meggyengíteni a magyar bankrendszert a végtörlesztési javaslattal. 2.) A forintárfolyam jelentős gyengítési tervének meglátásunk szerint a Magyar Nemzeti Bank devizapiaci...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái