Előfizetői tartalom

Menekülés jön a magyar tőkepiacokról?

Barát Szabolcs, CFA
A 180/250 Ft-os árfolyamon történő végtörlesztés bevezetése végleg betesz a hazai tőkepiacoknak, melyekre az igen negatívvá váló globális hangulat mellett az elmúlt másfél év kormányzati lépései is borzasztó negatívan hatottak (elég csak a magán-nyugdíjpénztárak államosítására gondolni). Véleményünk szerint a jelenleg ismert információk alapján a végtörlesztések tömegessé válhatnak és így akár egy hosszú lejtmenetet is generálhatnak a részvény-, a kötvény- és a forintpiacon is. Nem mellékesen pedig a bankrendszer tőkéjének megcsapolása a hitelezési aktivitás leállásán keresztül a gazdasági növekedést is jelentősen visszavetheti.

Ne legyenek kétségeink afelől, hogy a nyilvánossá vált információk alapján a devizahitelesek azon része, akik erre valamilyen formában képesek, azok végtörleszteni fognak, hiszen egy igen jelentős egyszeri nyereséget tudnak ezzel realizálni. Saját megtakarításból, vagy a család más tagjainak megtakarításaiból, vagy bármilyen más módon. A végtörlesztések pedig várhatóan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái