Előfizetői tartalom

Menekülés jön a magyar tőkepiacokról?

A 180/250 Ft-os árfolyamon történő végtörlesztés bevezetése végleg betesz a hazai tőkepiacoknak, melyekre az igen negatívvá váló globális hangulat mellett az elmúlt másfél év kormányzati lépései is borzasztó negatívan hatottak (elég csak a magán-nyugdíjpénztárak államosítására gondolni). Véleményünk szerint a jelenleg ismert információk alapján a végtörlesztések tömegessé válhatnak és így akár egy hosszú lejtmenetet is generálhatnak a részvény-, a kötvény- és a forintpiacon is. Nem mellékesen pedig a bankrendszer tőkéjének megcsapolása a hitelezési aktivitás leállásán keresztül a gazdasági növekedést is jelentősen visszavetheti.

Ne legyenek kétségeink afelől, hogy a nyilvánossá vált információk alapján a devizahitelesek azon része, akik erre valamilyen formában képesek, azok végtörleszteni fognak, hiszen egy igen jelentős egyszeri nyereséget tudnak ezzel realizálni. Saját megtakarításból, vagy a család más tagjainak megtakarításaiból, vagy bármilyen más módon. A végtörlesztések pedig várhatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés