Előfizetői tartalom

Leminősítette Olaszországot az S&P - Kritikus szinten a forint

Portfolio
A gyenge növekedési és adósságkilátások miatt ma hajnalban váratlanul 'A+'-ról 'A'-ra rontotta Olaszország hitelminősítését az S&P. A szervezet szakértői szerint a nettó államadósság további emelkedése várható, így az valószínűleg magasabb szinten tetőzik majd, mint ahogy korábban várták. A piacok a Moody's felőli leminősítésre készültek. A forint kissé tovább gyengült a ma reggel ismét negatív nemzetközi befektetői hangulatban. A ma délutáni magyar jegybanki kamatdöntés akár váratlan izgalmakat is hozhat.

Mivel indokol az S&P? Ma hajnalban az S&P egy fokozattal 'A'-ra rontotta Olaszország besorolását, negatív kilátás mellett. A közlemény szerint a nettó államadósság mértéke az "A kategóriás" országok közül Olaszországban a legmagasabb (a GDP arányos bruttó államadósság mértéke tavaly 119 százalék volt, Görögország után a második legmagasabb az eurózónában),...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés