Előfizetői tartalom

Egymillió munkahely - ennyivel több, vagy ennyivel kevesebb lesz?

Portfolio
Minél korábban megkezdett , már az iskolai képzés előtti programokkal lehet versenyképes munkaerőt képezni - mondta Fazekas Károly a pécsi közgazdász vándorgyűlés zárónapján. Az MTA Közgazdaság-tudományi Intézetének igazgatója kifejtette: fennáll a veszély, hogy a 21. században elvárt kompetenciák hiánya miatt újabb rétegek szorulhatnak ki a munkapiacról, ami mögött többek között a területi különbségek állnak.

Fazekas a "Hová tűnt egymillió munkahely? Honnan lesz egymillió munkahely?" című előadásában kifejtette: ahhoz, hogy a foglalkoztatásban beérjük az uniós átlagot, 600 ezer fővel, az élbolyhoz csatlakozással pedig egymillióval kellene növelni a foglalkoztatottak számát. Azok viszont, akik dolgoznak, azok nemzetközi összevetésben is órán keresztül teszik ezt. Ennek a hosszú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés