Előfizetői tartalom

Moszkva megvásárolná a spanyol államadósságot

Miközben Vlagyimir Putyin elnökjelöltségének bejelentése utáni első külföldi látogatására a nyugati világ megdöbbenésére Kínába utazott, a Kreml gazdaságpolitikájának immár egy évtizede legbefolyásosabb háttérembere, Arkagyij Dvorkovics elnöki főtanácsadó "Az évezred céljai Kelet-Európában és Közép-Ázsiában" című konferencia szünetében nagy feltűnést keltő bejelentést tett. Mint közölte, a Putyin-kormány mérlegeli a spanyol államadóság egy részének megvásárlását.

Az orosz sajtó leplezetlen iróniával fogadta az egyáltalán nem viccnek szánt mondatot. A Moszkovszkij komszomolec szerint a múlt kísért a bejelentésben, "hiszen Sztálin elvtárs örökül hagyta ránk, hogy az ellenséget a saját területén kell ütni". Más orgánumok ugyancsak "inkább politikai, mint gazdasági" döntést várnak ebben az ügyben. A legfontosabb cikkeket naponta újraközlő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés