Előfizetői tartalom

Veszélyes segítségnyújtásba kezdett a kormány

Az árfolyam védőgát, majd a kedvezményes árfolyam melletti végtörlesztés lehetősége csak az első két "lépcsőfoka" annak a segítségnyújtási sorozatnak, amely a devizaalapú hitelesek forintalapú konstrukciókba terelését célozza - legalábbis egyre inkább ez rajzolódik ki ennek a hétnek a kormányzati kommunikációjából. A devizahitelesek forintba terelése a forint jelentős leértékelési szándéka miatt azonban kifejezetten veszélyes "segítségnyújtási akciónak" számít az egész gazdaság számára. Vannak persze üdvözlendő segítségnyújtási lépései is a kormánynak, ilyen például az e héten bejelentett otthonteremtési csomag, amely szigorított formában visszahozza a szocpolt és a lakáshitel kamattámogatást, hogy életet leheljen az építőiparba. Egy igen érdekes segítségnyújtás is kiderült a héten: a másfél éve "kipaterolt" Nemzetközi Valutaalap szakmai segítséget ad a kormány kérésére a megyei önkormányzati adósság témájában.
Devizából forintba A következő három évben kedvezményes árfolyam melletti devizaalapú hiteltörlesztés lehetőségével, azaz az árfolyam védőgátnak nevezett konstrukcióval eddig csak meglehetősen kevesen, mindössze 800-an éltek, és az eddigi információk alapján a kedvezményes árfolyam melletti végtörlesztés sem lesz tömeges jelenség részben a megtakarítások hiánya...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái