Előfizetői tartalom

Történelmi lehetőséget szalasztott el a kormány

Portfolio
Magyarországon nem a gazdaságpolitikával, hanem inkább a politikai attitűddel van probléma. A gazdaságpolitikai célok alapvetően jók, az elmúlt két év - sokszor rögtönző - gazdaságpolitikai intézkedései azonban továbbra is a költségvetési számokra koncentráltak, és nem igazán javították a kiadások hatékonyságát - hangzott el a Raiffeisen Bank mai befektetői konferenciáján. Az adósságcsökkentés önmagában mint cél azonban nem megfelelő, az államadósság csak más tényezők kísérő jelensége. Az elmúlt 20 év legnagyobb adóssága, a nagy szerkezeti reformok hiánya, továbbra sem látszik megoldódni.

A gazdaságpolitikának nem lehet az, az alapvető célja, hogy az államadósságot csökkenti. Ez csak egy kísérő jelenség, az adósság csökkentése (MNB tartalék, vagy nyugdíjvagyon segítségével) önmagában csak pótcselekvés, az implicit adósság ilyen közvetlen lépések által ugyanis nem mérséklődik - hangsúlyozta Mellár Tamás. "Fontos persze az államadósság. Le fogják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés