Előfizetői tartalom

Így borulhatnak a kormány tervei

Még mindig túlságosan optimistának mondható a kormány jövő évi növekedési terve, miután nagy a kockázata annak, hogy csökken a háztartások fogyasztása és a foglalkoztatás sem bővül - olvasható ki Állami Számvevőszék Kutató Intézetének legfrissebb elemzéséből, ami a jövő évi költségvetéssel kapcsolatos kockázatokat járta körül részletesen. Számításaik szerint a lassabb növekedés további 100-150 milliárd forintos kiesést okozhat a költségvetésnek, vagyis a kormány jövőre újabb kiigazításra kényszerül (év közben).
Az Állami Számvevőszék kutatói nemrég megjelent elemzésükben modellt állítottak fel a magyar gazdaság növekedési pályáját illetően, amit a konvergenciaprogram alapadataiból számoltak ki. A legyezőábra az alappálya körüli bizonytalanságot jeleníti meg. A pontok a 2011-2015 közötti időszakra vonatkozó kormányzati előrejelzést/célt tüntetik fel - olvasható az elemzésben....

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái