Előfizetői tartalom

Mellár: Ezt a csatát sem nyertük meg

Portfolio
Mindössze 19 százalék gondolja úgy, hogy a következő 12 hónapban csökkenni fog a munkanélküliség, ellenben a megkérdezettek csaknem fele annak növekedésére számít - derült ki a Policy Solutions országos reprezentatív felméréséből. Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásügyi biztosa szerint már 2006-ban is a legpesszimistábbak közé tartozott a magyar lakosság, a foglalkoztatásért pedig az uniós források jobb felhasználásával is lehetne tenni. Mellár Tamás szerint jövőre még akkora foglalkoztatásbővülés sem várható, mint idén, hiszen 2012 arról fog szólni, hogyan lehet kivonni 1000 milliárd forintot a gazdaságból, tartandó a költségvetési hiányt.

A rendszerváltás nyomán csaknem másfél millió munkahely tűnt el Magyarországon, és ezeket a munkahelyeket sosem nyertük vissza - mondta Mellár Tamás az Európa Pontban tartott "Európa jövője" sorozat keretében tartott vitaesten, ahol Mellár Tamás Andor Lászlóval beszélgetett a magyarországi munkahelyteremtés kérdéseiről. Mellár szerint míg a rendszerváltás előtt túlfoglalkoztatottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés