Előfizetői tartalom

Giró-Szász: nem a 2008-as IMF-hitelfajtára törekszik a kormány

Portfolio
Magyarország gazdaság- és társadalompolitikai szuverenitása nem korlátozható - hangsúlyozta Giró-Szász András egy csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint. A kormányszóvivő a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tervezett megállapodással összefüggésben a Reuters beszámolója szerint azt is mondta: a kormány nem olyan hitelmegállapodásra törekszik az IMF-fel, mint 2008-ban (akkor szoros gazdaságpolitikai kontrollt jelentő készenléti megállapodás született).

A megállapodás várható formájával alábbi elemzésünkben foglalkoztunk:Kapcsolódó cikkünk2011.11.18A román vagy a török út vár a magyar kormányraGiró-Szász András a tájékoztatón elmondta azt is: a magyar kormány ugyanazt a gazdaságpolitikai logikát követi - a közös teherviselés mentén -, mint eddig. A végtörlesztési lehetőség kapcsán a legfrissebb fejleményről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés