Előfizetői tartalom

Matolcsy szerint ez spekuláció, de mit mondanak a közgazdászok?

Portfolio
A 11 közgazdásszal folytatott tárgyalásokat követően Matolcsy György elmondta, a szakértők arra kérték őket, hogy működjenek együtt a Valutaalappal és a Bankszövetséggel, ebben pedig sikerült is megállapodni. Úgy tűnt, tényleg megakarják érteni, miért kerültünk ilyen helyzetbe: a tanácskozáson jelenlevő közgazdászok közül többen is elmondták, hogy a piac szempontjából a jelenlegi államadósság és hiánypálya fenntarthatatlannak tűnik, a leminősítés ezért várható és érthető volt, mondta az Indexnek a tanácskozás egyik résztvevője.

Orbán Viktor miniszterelnök ma délután újra találkozott a 11 közgazdásszal, akikkel legutóbb szeptemberben egyeztetett a gazdasági kilátásokról. Akkor elhatározták, hogy a "nemzetközi helyzetre való tekintettel" a havonta lesz ilyen találkozó, azonban azóta ez volt az első ilyen alkalom. Az eseményt követő sajtótájékoztatón Matolcsy György elmondta, amit látunk Olaszországban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái