Előfizetői tartalom

Fiktív bevételeket szórt szét a Parlament (4.)

Portfolio
Az Országgyűlés kedden szavazott a jövő évi költségvetésről szóló javaslathoz benyújtott mintegy 450 módosító javaslatról. A módosítások között szerepeltek az adóbevételek és a tb-alapok is - derül ki az MTI összefoglalójából. A képviselők a jövő évi költségvetés tervezésénél is elővették a korábban már többször alkalmazott "trükköt": fiktív bevételekkel fedezik - az eredeti előirányzathoz képest megnövelt - többletkiadásokat. A parlamenti módosításokról szóló szavazás után a költségvetési bizottság elfogadta a költségvetés főösszegeit, ezek szerint az eredeti hiánycél nem változik, viszont mind a kiadási, mind a bevételi oldal 370 milliárd forinttal nő. Ezt követően a Parlament is rábólintott a főösszegekre, amelyek innentől kezdődően - a részletes vita során - nem változhatnak.

2012-es büdzsé: véglegesek a főszámok Az Országgyűlés keddi ülésén 233 igen és 54 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta a 2012-es költségvetés főösszegeit tartalmazó számvevőszéki bizottsági módosító indítványt. Eszerint a bevétel 14.323,6 milliárd, a kiadás 14.899,8 milliárd, míg a hiány 576,1 milliárd forint lesz. A nyugdíj alap bevétele és kiadása...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái