FONTOS Brutális titkosszolgálati játszma zajlik egy európai országban – Egy egész államot elragadna Putyin az EU elől?
 
Előfizetői tartalom

Elárulták, mekkora plusz megszorításra van szükség jövőre (3.)

Portfolio
A lassabb növekedés és a magasabb forintárfolyam miatt kell újratervezni a 1,5%-os növekedéssel és 268-as euróárfolyammal tervezett 2012-es költségvetést. A legnagyobb kérdés, hogy mekkora lyukat kell betömjön a kormány. Erről Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára beszélt, elmondása szerint 200 milliárd forintot kell előteremteni, hogy tartható legyen az eredeti jövő évi hiánycél. Arra a kérdésre, hogy ezt ki fizeti majd meg, a multinacionális vállalatok, vagy az emberek, azt mondta, meg kell várni a kormány eheti ülését és döntését. Így tehát 2012-ben talán soha nem látott kiigazítási igény jelentkezik a költségvetésben, meghaladja az 1500 milliárd forintot is.

Még 200 milliárd kell A kormány pótlólagos intézkedéseket kell tegyen a (2012-ben jelentkező) 200 milliárd forintos költségvetési lyuk betömése miatt, amire a korábban feltételezettnél lassabb növekedés és magasabb euróárfolyam miatt van szükség - árulta el Cséfalvay Zoltán a TV2 hétfő reggeli műsorában a Bloomberg hírügynökség beszámolója szerint. Magyarországnak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái