Előfizetői tartalom

Remény sincs a nagyobb gazdasági növekedésre

Portfolio
A magyar gazdaság potenciális növekedése 2010-2013 között éves átlagban még az 1 százaléktól is jócskán elmarad - áll a Magyar Nemzeti Bank ma megjelent inflációs jelentésének növekedési kilátásokkal foglalkozó részében. Ennek a költségvetési egyensúlyra nézve is jelentős következményei lehetnek, hiszen az államháztartás strukturális egyensúlyi pozíciója rosszabb lehet a korábban gondoltnál. Hasonló véleményt fogalmazott meg a közelmúltban a Budapest Költségvetési Felelősségi Intézet is a hazai államháztartás kilátásait elemezve.

A kibocsátás potenciális szintjéről alkotott képünk romlott a szeptemberi inflációs jelentés óta - áll a jegybank ma megjelent inflációs jelentésében. A pesszimizmusban jelentős szerepet játszottak a nemzeti számlákban végrehajtott revíziók. A felülvizsgált adatok a korábban ismertnél lényegesen alacsonyabb beruházási aktivitásról tanúskodnak a válság óta.Emellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés