Előfizetői tartalom

Újra véleményt mondott az EKB az új jegybanktörvényről

Portfolio
Ismét aggodalmának adott hangot az Európai Központi Bank a magyar kormány az új jegybanktörvényével kapcsolatban. Az EKB véleménye szerint az új alelnökök, valamint MT-tagok kinevezése felveti a befolyásolás kérdését. A PSZÁF és MNB összevonásának javaslata kapcsán az EKB hangsúlyozza, hogy a kormány újra megszegte az EKB-val való konzultációs kötelezettségét és egy új elnök kinevezése az alapokmányba ütközne.

Az Európai Központi Bank csütörtöki közleménye emlékeztet arra, hogy kormányzótanácsa 2011. december 21-én, december 13-i keltezéssel újabb felkérést kapott a Nemzetgazdasági Minisztériumtól az új jegybanktörvény módosított változatának véleményezésére. Megjegyzi: lényeges módosítások történtek ahhoz a tervezethez képest, amiről korábban véleményt alkotott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés