Előfizetői tartalom

Súlyos árat fizet a magyar állam - Mi lesz ebből?

Ahogyan szaporodnak az új IMF-megállapodással kapcsolatos kérdőjelek, úgy drágul egyre jobban a magyar állam piaci forrásbevonása. A csütörtöki kereskedésben - a csúnyán sikerült aukciókat követően - 40-50 bázispontos hozamemelkedés következett be a hosszabb lejáratú állampapírok esetében, így már két és féléves csúcson járnak a másodpiaci hozamok. A Portfolio.hu-nak nyilatkozó kereskedő szerint mindez mérsékelt forgalom mellett következett be, ugyanakkor a kilátásokkal kapcsolatban arra is figyelmeztetett, hogy az IMF-megállapodás vízválasztó lehet.
Az elmúlt napok eseményei alapján világosan látszik: a magyar piacok helyzetét elsősorban az új IMF-megállapodással kapcsolatos hírek határozzák meg és fogják meghatározni a következő hónapokban. Ennek legutóbbi jelei voltak a csütörtöki kötvényaukciók, ahol a kibocsátó a tervezett összeg felét sem tudta bevonni a piacról. Vagyis az idő előrehaladtával és a biztonsági...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái