Előfizetői tartalom

Putyin vizsgálódna: a Gazprom is a listára került

Gereben Ágnes
Az év utolsó napjaiban Vlagyimir Putyin már nem miniszterelnökként, hanem rendre az államfői stallum várományosaként szólal meg a gazdaság szereplőivel való, egyre sűrűbb eszmecseréin. Az energetikai szféra vezetőivel - többnyire legszűkebb köréből kinevezett bizalmasaival - való találkozásán éles kirohanások közepette kilátásba helyezte az állami nagyvállalatokban meghonosodott korrupció felszámolását. Az eseményről hírt adó tévécsatornák táblázatot mutattak be a vizsgálatra kijelölt cégek névsorával, amelyben rögtön az első helyen szerepelt a Gazprom. Ez még néhány hónapja is elképzelhetetlen lett volna.

A korrupció elleni fellépés harcias programját a 2000. év óta hivatalban lévő orosz elit számtalanszor meghirdette, de szinte mindig üres ígéret maradt. Ez a jelszó a törvényhozási és az elnökválasztás közötti kényes időszakban, a több tucat városban minden vasárnap tisztességes választásokat és Putyin távozását követelő tüntetések közepette is csak annyiban új...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái