Előfizetői tartalom

Itt a harmadik: bóvliba vágott minket a Fitch is!

Portfolio
Egy fokozattal "BB+"-ra rontotta Magyarország hosszú lejáratú deviza adósságának besorolását a Fitch Ratings és az új besoroláshoz negatív kilátást rendelt. A bejelentés a ma délelőtti Orbán-sajtótéjékoztató után született, azaz azt követően, hogy a kormányfő megerősítette: érdeke az országnak a minél hamarabbi IMF-megállapodás. A mai leminősítés nem számít igazi meglepetésnek, erre már többek között Lázár János is utalt a minap, korábbi sajtóinformáció szerint pedig két fokozatú lépés is várható volt.

Unorthodox lépések vezettek ide A Fitch egy fokozattal "BBB-"-ról, BB+"-ra minősítette Magyarország hosszú lejáratú devizaadósságait, a kilátások pedig negatívak. A Fitch indoklása szerint a leminősítés tükrözi az ország fiskális pozíciójának, a külső pénzügyi környezet, valamint a növekedési kilátások romlását, ami részben a befektetői bizalmat csökkentő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés