Előfizetői tartalom

Itt a döntés: tiltott állami támogatást kapott a Malév (2.)

Portfolio
A Malév számára nyújtott állami támogatás visszafizettetésére szólította fel Magyarországot hétfőn az Európai Bizottság. A bizottság által vizsgált ügyekben összesen közel 88 milliárd forint állami támogatást kapott a Malév. A NFM már reagált a hírre és közölte, hogy a kormány a jövő heti ülésén már tárgyalja a Malév jövőjével kapcsolatos javaslatokat. A Malév eközben közölte, hogy nem jelent azonnali fizetési kötelezettséget a határozat. Azt, hogy milyen ütemezésben és formában történik a visszafizetés, a magyar hatóságoknak kell eldönteniük - közölte az Európai Bizottság szóvivője.

"Az Európai Bizottság megállapította, hogy a magyar nemzeti légitársaság, a Malév számára 2007 és 2010 között a privatizációval és a visszaállamosítással összefüggésben nyújtott finanszírozás jogellenes állami támogatásnak minősül, mivel a Malév nem volt képes ilyen finanszírozáshoz jutni a piacról a magyar hatóságok által nyújtott feltételek mellett. Magyarországnak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái