Előfizetői tartalom

Össztűz alá került a magyar gyorsnaszád

Portfolio
A héten az elmúlt időszaki jogrendszeri átalakítások miatt elsősorban külföldről, míg a gazdaságpolitikai lépéseket illetően inkább hazai szakértők felől zúdult össztűz a magyar kormányra, amely a támadások és a piaci nyomás láttán egyértelműen folytatta, sőt erősítette a békülékeny hangvételt lényegében valamennyi megszólalásában. Az egyetlen kivétel lényegében a Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert ért támadássorozat volt, amelyre a tárcavezető kétszer is keményen visszaszólt, továbbra is hangsúlyozva a korábban csak gyorsnaszádnak nevezett magyar gazdaság példátlan sikereit. A héten világossá vált, hogy a nemzetközi hitelcsomagot kérő kormánynak a hivatalos EU/IMF-tárgyalások megindulásához feltételeket szabtak törvénymódosítások formájában, de az még mindig nem tisztázott, hogy mikor kerülhet pecsét a hitelmegállapodásra.

Össztűz a magyar kormányra Az elmúlt héten is sorozatos támadások érték elsősorban Brüsszelből a kormányt a jogrendszert érintő közelmúltbeli változtatások miatt. Ahogy múlt héten a Nemzetközi Valutaalap, úgy a héten az Európai Bizottság is világossá tette, hogy vannak előfeltételei a hivatalos hiteltárgyalások megkezdésének. Ilyenek például a magyar jegybank...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái