FONTOS Gulyás Gergely: a kormány bepereli a Spar-t, azt is megtudtuk, miért
 
Előfizetői tartalom

Kettészakadt az európai munkaerőpiac

Portfolio
Ellentétes várakozások jellemzik az európai munkaerőpiacot. Az európai országok nagyobb részében pozitív, azaz több foglalkoztató tervez munkaerőfelvételt, mint elbocsátást, ugyanakkor többnyire romlottak a kilátások a tavaly ilyenkor jellemzőhöz képest, és a kontinensen belül erősen eltérő várakozásokról tanúskodik. A görögöknél és a spanyoloknál a legborúsabb a kép, de rögtön ezután a cseh és a magyar piac következik a lista negatív felén.

A Manpower globálisan 41 ország 65 ezer foglalkoztatóját kérdezi meg negyedévről negyedévre, hogy a dolgozói létszámuk csökkentésével vagy növelésével számolnak-e. Az idei második negyedévre nézve 41 országból 32 országban pozitív az egyenlegmutató, azaz ahol több foglalkoztató tervez létszámbővítést, mint amennyi elbocsátást. Igaz ez Európában is, 11 országban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés