Előfizetői tartalom

Gyorsan megérzi a forint, ha elmúlik a jókedv

Portfolio
Csak a legvégső esetben jön létre a hitelmegállapodás Magyarország és a nemzetközi szervezetek között, és ez a körülmény vezethet oda, hogy a magyar eszközárak érzik meg leggyorsabban, ha elromlana külföldön a befektetői hangulat - mutatott rá Bódis Péter a kockázatra a Portfolio.hu múlt heti Forint, Válság, Államadósság című konferenciája keretében adott videóinterjúban. A Pioneer Pekao Investment Management befektetési igazgatója azt tartaná jónak, ha addigra létrejönne az említett megállapodás, mire ez a külpiaci helyzet például az év második felében bekövetkezik.

A befektetési igazgató többek között azt emelte ki, hogy Magyarországon a vállalati beruházások már több év óta jelentősen esnek, ami nem meglepő annak tükrében, hogy 10-15%-os hitelkamatok mellett tudnak forráshoz jutni a cégek. Véleménye szerint a gazdaságélénkítés egyetlen eszköze az lenne a kormány kezében, hogy eléri a gazdaság finanszírozási költségeinek csökkenését....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés