Előfizetői tartalom

Ettől kell csak igazán félni a jövőbe látó professzor szerint

Portfolio
A növekvő félelem, hogy az USA és Irán között katonai konfliktusra kerülhet sor, egyre feljebb tornássza az olaj árát. A túl drága olaj viszont egy szint után komoly recessziós hatással lehet a fejlett és egyes feltörekvő gazdaságokra, vagyis ha elszáll az olajár, a világgazdaság recesszióba kerülhet - figyelmeztetett a neves egyetemi professzor, Nouriel Roubini a Sunday Times oldalán.

Az olaj számottevően drágult az elmúlt hónapokban, köszönhetően az iráni, szíriai, jemeni, szudáni és a többi térségi politikai feszültségnek, amelyek zavart okoztak a világ olajellátásában. Az olaj árába beépült félelem prémium egyre magasabb, és az olajár akár el is szállhat, ha az USA-Izrael szövetség és Irán között katonai konfliktus is támadna - írta Roubini....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés