Előfizetői tartalom

Így próbálja hatástalanítani az egészségügyi bombát a kormány

Portfolio
Az egészségügyben meglévő emberi erőforrás krízist kezelnie kell a tárcának, a nehéz gazdasági körülmények ellenére is - kezdte a kedd délutáni sajtótájékoztatót Giró-Szász András kormányszóvivő. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kijelentette, hogy az új egészségügyi bértábla hamarosan nyilvánosságra kerül. A tájékoztatón az is kiderült, hogy 86 ezer főt érint a most bejelentett - 10 év után először végrehajtott - központi béremelés, az idei év januárjától lesz érvényes visszamenőleg, a szükséges törvénymódosítás júliusra valósulhat meg.

10 év után újra A kormányszóvivő az egészségügyi béremelésről szóló sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az egészségügyben 2002 óta nem volt központi béremelés. "A rendszer átalakításából fakadó megtakarítás teszi lehetővé a béremelést" - tette hozzá. "A magyar kormány megalakulása után vállalta azt, hogy az államadósságot generáló rendszereket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés