Előfizetői tartalom

30%-os áfáról ír Matolcsy György

Portfolio
Lépéseket tettünk egy széthúzott áfarendszer felé. Jobb volna öt kulcs - 5, 15, 20, 25, 30 százalékkal -, de az unió még nem engedi - írja e heti, "Milyen legyen az adórendszer?" című publicisztikájában a Heti Válaszban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető cikkében ír a kormány adórendszerrel kapcsolatos elképzeléseiről is: ezek szerint a központi vagyonadó (közismertebb nevén ingatlanadó) nem jó ötlet, a pénzügyi tranzakciós adót be kell vezetni, egyszerűbb vállalkozói adót terveznek a kisvállalkozásoknak és jön a szabad vállalkozási zónák kedvező adózása.

Milyen a jó adórendszer? Lesz-e pénzügyi forgalmi adó? - teszi fel írásának alcímében a kérdést Matolcsy György, aki eheti publicisztikájában Bruce Bartlett: "The Benefit and the Burden, Tax Reform, Why we need it and what it will take" című könyvének kapcsán arról ír, hogy milyen legyen az adórendszer. Cikkében a következő kérdéseket járja körül: Mit mutat az adók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái