Előfizetői tartalom

Új munka törvénykönyve: palackba zárt szellem

Portfolio
A július 1-től életbe lépő új munka törvénykönyve miatt akár cégenként más körülményekkel szembesülhetnek a munkavállalók, miután a törvény alapelvének megváltoztatása értelmében sok kérdésben a munkavállaló hátrányára is el lehet térni. Legalábbis bizonyos esetekben, az új törvény leginkább a nagy cégek számára fog kedvezni a lazítással. Az évközi változásokat szabályzó átmeneti rendelkezések késése miatt azonban mégsem biztos, hogy teljes egészében életbe léphet az új jogszabály július 1-jén.

Nem biztos a július 1. Kétséges, hogy az eredetileg július 1-től életbe lépő új munka törvénykönyve valójában mikor léphet hatályba. Bizonyos pontokat év közben nem lehet módosítani pl. szabadság, ezért átmeneti részletszabályokra van szükség - mondta Szűcs László, a Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda tagja a PricewaterhouseCoopers sajtóbeszélgetésén. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés