Előfizetői tartalom

Lesz ez még rosszabb (Vélemény)

Viszonylag ritkán fordul elő a portfolio.hu életében, hogy egy minden problémája ellenére számottevő üzemi eredményt termelő cég esetében finanszírozási kérdésekről írjunk nagyelemzést. Ma ez is megtörtént. Tanulságos, hogy egy jó piacon tevékenykedő régiós társaságnak, az E-Starnak (a múltban elkövetett minden hiba ellenére) igazából a meglévő adósság (2014-es) megújítása, a kamatterhek fizetése és az állami szektor (önkormányzatok) fizetési hajlandósága jelenti a legnagyobb kihívást. Nem tudjuk, hogy a menedzsment (Soós Csaba a társaság vezetője tavaly az év üzletembere lett) idejének mekkora részét teszi a fenti problémák miatti aggódás, s mennyi idejük marad arra, ami voltaképpen a dolguk, új projektek felkutatására, meglévők minél hatékonyabb menedzselésére és a technológiai fejlődés követésére. Ugyanakkor érezzük, valami nincs rendben Magyarországon.

Az E-Star csak egy példa, köszönhetően a tőzsde által nyújtott transzparenciának, de valószínűleg több száz (ezer) magyar vállalkozás küzd hasonló problémákkal: drága a finanszírozás, az új projektekhez sokszor még drágán sem jut forráshoz, nem tudja, hogy meg tudja-e újítani lejáró kötelezettségeit, ráadásul az állami/önkormányzati szektor fizetési kultúráját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés