Előfizetői tartalom

A leglassabb csiga a magyar gazdaság

Portfolio
Az első negyedéves GDP-bővülési adatok alapján a magyar gazdaság az utolsó, illetve utolsó előtti helyen áll az Európai Unió azon 21 országa között, amelyekről az Eurostat oldalán már elérhetők a növekedési számok. A gyors felzárkózás már csak azért is illúziónak tűnik, mert az elmúlt másfél évtizedben csak akkor sikerült érdemben nagyobb növekedést produkálni, amikor fenntarthatatlan túlköltekezés is fűtötte a magyar gazdaságot.

A magyar gazdaság az első negyedévben 1,3 százalékkal kisebb teljesítményt nyújtott, mint tavaly az utolsó három hónapban, és ez nemzetközi összevetésben is igen visszafogott eredmény. A külső környezet nehézségei mellett a belső problémákkal is küszködő magyar gazdaság ezzel az utolsó helyen áll a 21 EU-tagország között (amelyekről már rendelkezésre állnak az adatok.)A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés