Előfizetői tartalom

Új ingatlanadót tervez a kormány

Portfolio
Jövőre az ingatlanok értékesítése után az önkormányzat akár az ingatlan értéknövekedésének akár 10 százalékát is elvonhatja az eladótól, értéknövekedési hozzájárulás címén - derült ki egy ma benyújtott törvénytervezetből. Az új kvázi ingatlanadó kivetéséhez azonban számos feltételt kell még teljesíteniük az önkormányzatoknak - írja az Origo.

Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997-es törvényt úgy módosítaná a kormány, hogy az ingatlanok eladása után az ingatlantulajdonosoknak úgynevezett értéknövekedési hozzájárulást kellene fizetniük - derült ki a kormány honlapján megjelent törvénytervezetből. Eszerint az új szabályok hatálya alá tartózó ingatlanok (telkek, épületek)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés