Előfizetői tartalom

Varga: az IMF-nél is a brüsszeli döntésre várnak (3.)

Portfolio
Varga Mihály olyan hitelmegállapodás megkötésére törekszik az IMF-fel és az EU-val, amely kifejezetten előnyös az ország és a gazdaság számára, így erősíti a magyar gazdaság iránti bizalmat - számol be az MTI a jelölt gazdasági bizottsági meghallgatásáról. A költségvetési bizottság előtt a kormánypárti politikus arról beszélt, hogy jelentős megtakarítást jelenthet az IMF-megállapodás, és az sem baj, ha az a Horn-Medgyessy 1996-ban megkötött megállapodásához hasonló lesz, nagyságrendje pedig akkora, amely két, három éves finanszírozáshoz kellene. Azt is elárulta, hogy kinevezése után az egyik első dolgai lesz, hogy megkeresse Simor Andrást. Kedden mindkét bizottság támogatta Varga Mihály tárca nélküli miniszterré történő kinevezését.

Milyen megállapodásra törekszik? A tárca nélküli miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának keddi ülésén kifejtette: "azon leszek, hogy az ország számára a lehető legjobb megállapodás szülessen, olyan, amely tartható, amely garanciát jelent a nemzetközi szervezeteknek arra, hogy Magyarország gazdasága fenntartható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés