Előfizetői tartalom

Putyin beolvasott a G20-aknak

A G20-ak most kezdődött tanácskozásának előestéjén terjedelmes írás jelent meg az orosz elnök neve alatt az "El Universal" című vezető mexikói lapban. "Ideje felhagyni az álszentséggel, és becsületesen megállapodni a válság idején alkalmazott piacvédő intézkedésekről", olvashatjuk a szerző hazájában napok óta nagy horderejű eseményként beharangozott cikkben, amely így folytatódik: "Számunkra ez különösen fontos, hiszen Oroszország a 2012. évtől WTO-tag, és feltett szándékunk, hogy aktívan részt veszünk a világkereskedelem leendő szabályairól folyó diskurzusban".

Noha Putyin nem fogalmaz nyíltan, nem hagy kétséget afelől, hogy az orosz gazdasági terjeszkedés megállítására a világ országaiban más—más eszközökkel emelt korlátok ellen emel szót. "A pénzügyi instabilitás elkerülhetetlenül a kereskedelmi protekcionizmus növekedéséhez vezet", magyarázza. Azt a tényt, hogy a 2009. év a világ kereskedelmi forgalmában a második világháború...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés