Előfizetői tartalom

Putyin beolvasott a G20-aknak

Gereben Ágnes
A G20-ak most kezdődött tanácskozásának előestéjén terjedelmes írás jelent meg az orosz elnök neve alatt az "El Universal" című vezető mexikói lapban. "Ideje felhagyni az álszentséggel, és becsületesen megállapodni a válság idején alkalmazott piacvédő intézkedésekről", olvashatjuk a szerző hazájában napok óta nagy horderejű eseményként beharangozott cikkben, amely így folytatódik: "Számunkra ez különösen fontos, hiszen Oroszország a 2012. évtől WTO-tag, és feltett szándékunk, hogy aktívan részt veszünk a világkereskedelem leendő szabályairól folyó diskurzusban".

Noha Putyin nem fogalmaz nyíltan, nem hagy kétséget afelől, hogy az orosz gazdasági terjeszkedés megállítására a világ országaiban más—más eszközökkel emelt korlátok ellen emel szót. "A pénzügyi instabilitás elkerülhetetlenül a kereskedelmi protekcionizmus növekedéséhez vezet", magyarázza. Azt a tényt, hogy a 2009. év a világ kereskedelmi forgalmában a második világháború...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái