Előfizetői tartalom

A baszkokra irigykedhet a többi spanyol

Kovács Krisztina
Spanyolország súlyos gazdasági gondokkal küzd, és ez alól mindössze egyetlen régiója, Baszkföld jelent kivételt. Bár az ország baszkok lakta területei nem éppen az ország legvonzóbb turisztikai célpontjai, sokan irigykednek rájuk. Nem elég, hogy stratégiai fontosságú ipari létesítményekkel rendelkeznek, még ingatlanpiaci problémákkal sem küzdenek.

Spanyolország északi, Franciaországgal határos, baszkok lakta területei több szempontból érdekesek, de ezúttal nem a nyelvi, nemzeti, kulturális, vagy éppen éghajlati, hanem sokkal inkább a gazdasági különbségekre szeretnénk rávilágítani. Baszkföld jobb adósságminősítéssel rendelkezik, mint maga a spanyol állam, a munkanélküliség náluk a legalacsonyabb, és a finanszírozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés