Előfizetői tartalom

Újra velünk foglalkozik a CNBC: régi lemez, új "köntösben"

Portfolio
Az, hogy az EU/IMF-páros ismét visszatért Budapestre, olyan, mintha a régi lemezt hallgatnánk, igaz vannak azért eltérések is a keretekben - fejtette ki meglátását ma reggel a CNBC londoni stúdiójában Peter Attard Montalto. A Nomura feltörekvő piaci elemzője ezzel arra utalt, hogy a magyar kormány és a nemzetközi szervezetek között - ahogy legutóbbi, decemberi látogatásukkor is - vannak nézeteltérések, ebben tehát nincs változás. Abban viszont megítélése szerint van, hogy már Varga Mihály vezeti magyar részről a delegációt és így a kormányban, illetve a kormánypártban is van némi hangsúlyeltolódás a megállapodás megkötése irányába.

Az elemző a műsorban megismételte régóta hangoztatott álláspontját, hogy a hitelmegállapodást úgyis csak a piaci nyomás fogja kikényszeríteni, azaz például a forint jelentős gyengülése, vagy az állampapír hozamok "elszállása". Utóbbiak egyébként 9-10 hónapos mélységben járnak részben az EU/IMF-megállapodással kapcsolatos megelőlegezett piaci bizalom miatt.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái