Előfizetői tartalom

Három pontban van komoly nézeteltérés az EU/IMF-fel

Portfolio
Sokkal nagyobb jövő évi államháztartási hiányt lát jövőre az Európai Bizottság annál, mint amelyet a magyar kormány GDP-arányosan megcélzott (2,2%), a különbség körülbelül 600 milliárd forint - tudta meg nemzetgazdasági minisztériumi forrásától az origo.hu a most lezárult EU/IMF-egyeztetés után. Ez a nagyfokú különbség három főbb okkal magyarázható, amelyet a lap más olyan forrásai is megerősítettek, akik az elmúlt napokban az IMF-fel is egyeztettek. Nem meglepő módon a makrogazdasági pályában, ebből következően a 2013-as költségvetés megalapozottságában és a pénzügyi tranzakciós illeték jegybanki kiterjesztésében "komoly nézeteltérés" van a kormány és az EU/IMF között.

A lap forrásai szerint a két fél közötti feszültségek egyelőre nem törtek a felszínre, mert az IMF és az EU delegációja "nagyon profi és fegyelmezett csapat", amelynek tagjait "nem lehet kiborítani". A két szervezet szakértői az elmúlt nyolc napi budapesti látogatásukon inkább csak információkat gyűjtöttek be a magyar gazdaságról, a pénzügyi rendszer állapotáról,...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái