Előfizetői tartalom

Bernanke agresszív jegybanki beavatkozásról beszélt

Portfolio
Az agresszív jegybanki beavatkozás (quantitative easing) költségei kezelhetõk, arról nem beszélve, hogy a korábbi tapasztalatok azt mutatták, hogy mindez kedvezõ hatással van a gazdaságra - nyilatkozta Ben Bernanke, a Jackson Hole-i konferencia megnyitóján. Bernanke beszéde alapján egyértelmû: a Fed nem elégedett a gazdaság helyzetével, és kész további lépéseket tenni, ha azok szükségessé válnak. Ezt pedig egy rövid ideig tartó csalódási fázis után végül egyértelmûen pozitívan fogadták a piacok, hiszen a jelek szerint nincs komolyabb akadálya az újabb amerikai jegybanki élénkítési programnak.

2012. augusztus 31. 22:02 Kitartott a kedvező hangulat Bernanke szavaiból arra következtettek a piaci szereplők, hogy a Fed készen áll az újabb beavatkozásra (quantitative easingre), amit egyértelműen pozitívan értékeltek, hiszen ezzel megcsillant a reménye annak, hogy ismét felpörög...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái