Előfizetői tartalom

Az ázsiai válságban sem volt akkora tőkemenekítés, mint a spanyoloknál

Portfolio
A félelmetes méreteket öltő tőkemenekítés meghaladja már az ázsiai válság során Indonéziában tapasztalt óriási tőkekivonást is. A jegybanki adatok szerint az elmúlt negyedévben a portfólió- és működőtőke befektetések passzívuma a GDP 50 százalékát is meghaladta, amely több mint duplája a korábban Indonéziában tapasztaltnak - írja a CNBC.

A jegybanki adatok szerint 56,6 milliárd eurónyi tőke áramlott ki júniusban a spanyol gazdaságból a májusi 41,3 milliárd után. Az év első felében 220 milliárd euró, az elmúlt egy évben összesen 315,6 milliárd euró hagyta el az országot. Előbbi az éves GDP mintegy 22%-a, utóbbi a harmada. A három hónapos görgetett bázison számított portfólió- és működőtőke befektetések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés