Előfizetői tartalom

Csermely: új szerződést kell kötni az európai államoknak

Portfolio
Az Európai Unió teljes intézményi újragondolására van szükség ahhoz, hogy az európai integráció sikeres legyen- mondta Csermely Ágnes a közgazdász vándorgyűlésen tartott előadásában. A Magyar Nemzeti Bank igazgatója szerint az elmúlt másfél év sok szempontból nem hozott igazi áttörést, ám a 2012 nyarán megtörtént nagy jelentőségű változások sikerrel kecsegtetnek. Igaz, a sikerhez továbbra is szükséges a nemzetállami függetlenség bizonyos elemeinek csorbulása.

Az adósságválság felszínre hozta az EU intézményi struktúrájának gyengeségeit, az intézményi vákuum öngerjesztő negatív spirálok kialakulásának adott teret - mutatott rá Csermely Ágnes. A közgazdasági racionalitás és a politikai realitás közötti kompromisszumok eredményeként megszületett intézkedések nem bizonyultak hatékonynak, ezért az EU teljes intézményi újragondolására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés