Előfizetői tartalom

Simor: világos kell, hogy legyen, mi alapján dönt a monetáris tanács

Portfolio
A magyar gazdaság potenciális növekedése nagyon alacsony, a rossz teljesítményben alapvetően a strukturális problémák játszanak szerepet, kevésbé a ciklikus tényezők - mondta Simor András a közgazdász vándorgyűlés záróülésén. A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint a jegybank inkább a ciklikus problémákban tud segíteni, a strukturális tényezőkben csak azzal tud hatni, ha az árstabilitás és a pénzügyi stabilitás megteremtésén és fenntartásán dolgozik.

Ha egy lónak sérült a lába, hiába tartunk elé cukorkát, nem fog gyorsabban futni - mondta Simor, aki a hasonlattal a magyar gazdaság keresletösztönzéssel való élénkítésének gyenge hatékonyságára utalt. Mielőtt ezt kifejtette volna, a magyar gazdaság kilátásait értékelte, és nem volt optimista. A magyar gazdaság növekedési lehetőségeit korlátozza a külső kereslet gyengesége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés