Előfizetői tartalom

Íme az étlap: ebből rakja össze legújabb csomagját a kormány

Portfolio
Körvonalazódik a kormány legújabb, jövő évre tervezett csomagja, mely kiszivárgott hírek és kormányzati nyilatkozatok alapján vegyesen fog tartalmazni kiadáscsökkentő és bevételnövelő elemeket. Első gyorsszámításaink szerint a legújabb intézkedésterv 300 milliárd forinttal javíthatja a 2013-as költségvetés egyenlegét, ehhez jöhet még hozzá a hiánycél megemelése (ami további 150 milliárd forintos mozgásteret biztosít a kormánynak). Az összesen 450 milliárd forintos "kiigazítás" azonban még így sem tűnik elegendőnek.

Innen is-onnan is Kiszivárgott hírek szerint a Nemzetgazdasági Minisztériumban készítik azt a kiigazító csomagot, amely helyreállítaná a 2013-as költségvetés egyensúlyát. Erre alapvetően azért van szükség, mert a kormány túlzottan optimista makropályára tervezte a büdzsét és a Parlament által a héten elfogadott munkahelyvédelmi akcióterv is felborította az egyensúlyt....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái