Előfizetői tartalom

A járulékplafon eltörlése a vártnál kevesebb bevételt hozhat

Portfolio
Hivatalos statisztikák szerint ma Magyarországon a legnagyobb állami nyugdíj mértéke 789 870 forint, miközben az átlagos ellátás mértéke a nyugdíjasok körében 100 000 forint. A kormány által tervezett járulékplafon eltörlését követően néhány éven belül az is előfordulhat, hogy ez az összeg 1 millió forinthoz fog konvergálni. Barát Gábor, az ONYF volt főigazgatója szerint a várt bevételek nem tudnak befolyni az államkasszába, többek között azért sem, mivel a rövid távú előnyök gyorsan elvesznek, hiszen az államnak is magasabb nyugdíjat kell majd adnia a megemelt befizetések után - írja a Népszabadság.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közlése szerint Magyarországon ma a legmagasabb nyugdíj 789 870 forint, ami jóval magasabb mint a 100 ezer forintos átlagnyugdíj mértéke. Az ONYF szerint ilyen magas nyugdíjat általában azok tudnak állami járandóságként felvenni, akik az életpályájuk alatt rendszerint magas jövedelemmel voltak bejelentve, és a kötelező nyugdíjkorhatárhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés