Előfizetői tartalom

Tanulás, munka, majd megérdemelt pihenés - Ennek vége

Akár tízezerrel több gyermek születhetne évente Magyarországon, ha a biomedikális eszközök, a reprodukciós medicina lehetőségeit kihasználnánk - hívja fel a termékenységi ráta javításának ritkábban hallott lehetőségére a figyelmet Kincses Gyula, az ESKI volt főigazgatója. Ahhoz, hogy a demográfiai folyamatok ne okozzanak durva szociális és politikai feszültségeket, gazdasági, társadalmi és főleg a szemléletváltási eszközök új egyensúlyát kell megtalálni. A (mindenkori) állam középtávon már bizonyosan nem tudja a régi módon teljesíteni a jóléti államok korábbi ígéreteit, és mindez végül is a felelősségi irány megfordulását vetíti előre. Az emberi életszakaszok határai pedig összemosódnak és átalakulnak. Az alábbiakban Kincses Gyula egészségpolitikus írását közöljük. A közelgő demográfiai krízissel foglalkozó sorozatunk első részében az elöregedés és népességfogyás egyre gyorsuló trendjének jelentőségét mutattuk be, második írásunk pedig azzal foglalkozott, hogyan lehetne hatékonyan kezelni a népmozgalmi folyamatok miatt fenyegető adósságrobbanást.

Fontos missziót teljesít a portfolio.hu, amikor a közelgő demográfiai krízissel foglalkozó sorozatot indított. A szerzők az egyetlen helyes kiindulási pontot választották: a világban (pontosabban a fehér ember Európa központú világában) nem gazdasági válság van, nem a bankok és a globalizáció urainak ármánykodása a válság oka, hanem társadalmi válság van, aminek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés