Előfizetői tartalom

Brüsszel szerint nem elég a két Matolcsy-csomag sem

MTI
|
Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök a kétnapos brüsszeli csúcs utáni sajtótájékoztatóján elárulta, hogy már meg is kapta az Európai Bizottság válaszát a szerdán bejelentett egyenlegjavító intézkedésekről és ezért péntek reggel telefonos kormányülést tartottak. Tájékoztatása szerint Brüsszel úgy értékelte, hogy a Matolcsy György által bejelentett két csomag ellenére még mindig vannak kétségek az EU elvárásainak teljesítését illetően. Arról is beszélt, hogy az újabb pótlólagos milliárdokat honnan szedné be a kormány: bankadót emelünk, közművagyonadót emelünk, energiaadót emelünk.

"Már majdnem" elég Magyarország Orbán Viktor szerint most azt várja az Európai Bizottságtól, hogy mondja meg, mennyivel kell még javítani az egyenlegen ahhoz, hogy kikerüljünk a túlzottdeficit-eljárás alól. A magyar miniszterelnök az EU-tagállamok állam-, illetve kormányfőinek csütörtök-pénteki brüsszeli tanácskozása után nyilatkozott a sajtónak. Elmondta, hogy megkapta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés